Литературно-музикална вечер с представяне на книгата на Елис Потър „3 теории за всичко“

С участието на: 
Елис Потър
С участието на: 
Румен Папратилов
С участието на: 
Тодор Велчев
12 юни, 2014 - 18:00 - 21:00

Сдружение ХАРТА и издателство „Нов човек“ представят българското издание на книгата на Елис Потър „3 теории за всичко“ на литературно-музикална вечер, включваща концерт на флейта от автора.

КЪДЕ: СОХО, ул. Искър 4, София 1000 (зад ЦУМ)
КОГА: 12 юни 2014 г., 18:00 ч.

Какво представлява реалността? Какъв е смисълът на човешкия живот? Защо страдаме? В малката си книжка Елис Потър изследва три основни светогледа, които предлагат коренно различни отговори на тези вечни въпроси. С ясни и убедителни думи авторът ни показва колко различна е надеждата, с която живеят последователите на тези светогледи, както и начинът, по който те възприемат всекидневната действителност и върховната цел на своето съществуване.

„Всички ние се нуждаем се от основания за своите постъпки. За да изберем да живеем по възможно най-добрия начин, имаме нужда от някакво мерило за най-доброто, а контекстът, в който измерваме най-доброто, е определен светоглед. Независимо дали се занимаваме с своя светоглед или не, дали го признаваме или не, той винаги е налице.“

Елис Потър

За автора

Елис Потър е роден в САЩ през 1948 г. Бил е монах дзен-будист в продължение на 15 години, а впоследствие преоткрива християнството.

Авторът има богат опит като музиковед и лектор в областите на музика, изобразително изкуство, филми, философия и богословие. В момента е пастир на протестантска църква в Швейцария и активен лектор.

Елис Потър е бил в България, по покана на сдружене ХАРТА няколко пъти, за да изнася лекции или да участва в дискусии. Последното му посещение през късната есен на 2012 беше свързана с дискусията „В търсене на божието лице“ свързана с духовния образ на иконите, заедно с проф. Калин Янакиев в Червената къща.

Програма

18.00 – 18.50
Икебана пърформънс на Елис Потър с възможност за кратки въпроси и отговори.
18.50 – 19.00
Пауза
19.00 – 19.55
  • Официално представяне на книгата „3 теории за всичко“ от д-р Тодор Велчев, сдр . ХАРТА и Румен Папратилов, директор на издателство „Нов човек“.
  • Кратко представяне на книгата от автора и четене на откъс с въпроси и отговори.
19.55 – 20.00
Пауза
20.00 – 21.00
Концерт на флейта
21.00 – 21.30
Време за разговори и чаша вино
С партньорството на: