Защо толкова харесваме Мъжа в тесни дрехи: „Свръхгероите“ и тяхната удивителна популярност

С участието на: 
Марк Мейнъл
25 януари, 2011 - 19:00

На 25 януари (вторник) сдружение ХАРТА и Първа Евангелска съборна църква ви канят на общо младежко събиране с лекция от Марк Мейнъл, Великобритания, на тема: “Защо толкова харесваме Мъжа в тесни дрехи: „Свръхгероите“ и тяхната удивителна популярност”

Съвременните поколения израстват с образа на „Свръхгероя“. Без значение дали се казва Супермен, Батман или Спайдърмен. Той е въплъщение на силата и красотата - облечен в тесни дрехи, с непроницаем поглед, с мускулесто тяло и с неотклонна решимост да спасява слабите и угнетените. Понятията “въплъщение” и “спасение” обаче не звучат толкова съвременно! Те имат своя корен в новозаветното учение за Христос като Божий Син, въплътил се за спасението на падналото човечество. Дали пък християнството все пак не е повлияло на съвременната култура? Или тя просто дава израз на вечни човешки копнежи, които могат да бъдат заситени само от Някой, Който е едновременно човек и свръхчовек?

Гост говорител: Марк Мейнъл, Великобритания (гостувал миналата година отново по покана на ХАРТА с мултимедийната презентация )

Кога: 25 януари (вторник)

Място: Първа Евангелска Съборна църква, ул. „Солунска“ 49

Начало: 19.00 часа

С партньорството на: